Project Description

Op eigen kracht
Brons
hoogte 90 cm breedte 90 cm
Gazelle 2
Brons
Hoogte 75 cm
My day
Brons Hoogte
65 cm.
Doordouwen
Brons
Hoogte  60 cm Breedte 35 cm
Gazelle 4
Brons
Hoogte 65 cm

Marga Bles

Aantal kunstwerken in collectie : 10

Alleen verkoop

Geboren: Doetinchem (1955) Opleiding: Autodidact

Uitgangspunt bij het maken van haar (bronzen) sculpturen is het verwezenlijken van een blijvend spanningsveld tussen de materie, vorm en structuur.

De spanning tussen de soms buitenproportionele zware heuppartij en het uiterst fragiel vormgegeven bovenlichaam, staan voor de combinatie kracht en kwetsbaarheid. Het is de juiste combinatie welke het menselijke wezen interessant maakt.

De vormgegeven figuren, vaak vrouwen, tonen een onwaarschijnlijke balans, ze zijn in beweging, wat symbolisch is bedoeld. Ze onttrekken zich als het ware aan de zwaartekracht, terwijl ze midden in het leven staan, volop in beweging zijn, altijd onderweg!

Haar beelden zijn een eerbetoon aan de mens die de kracht uit zichzelf weet te putten, en deze in een goede balans voor zichzelf en zijn naaste weet in te zetten.

Ze exposeert jaarlijks in diverse beeldentuinen en bij galeries in binnen en buitenland. Marga is onlangs door dhr. Jan Hoet ( organisator van gerenommeerde grote internationale exposities), uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale expositie van kunstenaars uit de Hanzesteden.

Ze heeft verschillende opdrachten gerealiseerd voor particulieren, bedrijven en (semi ) overheid.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres