Project omschrijving

Danser
Giclee
50×50 cm
€ 200,-

Dansers
Fotomontage en beeldmanipulatie op dibont
90×90 cm
€ 1.500,-

De kus
Giclee
50×50 cm
€ 200,-

Danser
Giclee
50×50 cm
€ 200,-

Danspaar
Fotomontage en beeldmanipulatie op dibond
60×60 cm
€ 950,-

Eigenwijze schaduw
Fotomontage en beeldmanipulatie op dibont
90×90 cm
€ 1.500,-

Louisette van Donkelaar

Aantal kunstwerken in collectie :

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Na de Vrije Tekenacademie eind jaren zeventig vervolgde Louisette van Donkelaar (1957) haar opleiding aan de Avans Hogeschool in Tilburg en de Kunstacademie St. Joost in Breda. Daarnaast heeft ze diverse opleidingen gevolgd om haar vakgebied uit te diepen.

Haar werk gaat over verwondering en de dingen telkens opnieuw aanschouwen. Vanuit grenzeloze fantasie creëert zij haar, soms wat vervreemdende, afbeeldingen. Beschouwend en spiegelend zoekt zij de grenzen op van het bestaan. Het is een zoektocht naar haarzelf, de ander, elkaar, de liefde, de toewijding, het blijmoedige en het onbeschrijfelijke. De middelen om beelden te maken komen overal vandaan. Nooit is ze op zoek, altijd vindt ze die beelden onderweg. En zo ontstaan ook haar werken: al gaande.

De fotografieken die zij exposeert zijn een combinatie van fotomontage en beeldmanipulatie. De afbeeldingen worden in de computer vervaardigd. Deze techniek komt voort uit de collagetechniek. In de computer worden gescande beelden en digitale foto’s bijeengebracht. De verschillende beelden worden digitaal uitgeknipt, in elkaar geschoven en bewerkt. Kleurvlakken en fotofilters worden daar waar nodig op subtiele wijze toegevoegd. De afbeeldingen worden via een speciaal procedé afdrukt op papier (giclee) of op aluminium (sublimax).

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres