Project omschrijving

 Florine
Gemengde techniek op linnen
100×100 cm
€ 975,-

Florine
Gemengde techniek op linnen
120×100 cm
verkocht

Mistery 1
Zeefdruk op linnen
60×60 cm
€ 625,-

Autum
Acryl op linnen
50×60 cm
€ 650,-

Florine
Gemengde techniek op linnen
120×100 cm
€ 1.100,-

Sophie
zeefdruk op papier
70×70 cm
€ 425,-

Wil Lof

Aantal kunstwerken in collectie : 10

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Wil Lof (1948) is vanaf 1964 werkzaam geweest als dessinontwerpster en colorist voor rouleau- en filmtextieldruk bij diverse maatschappijen.

Voor haar werk was zij al veelvuldig bezig met het samenbrengen van kleuren en lijnen tot er een mooie compositie ontstond. Dat ze naast haar dessinontwerpen ook ging schilderen was niet meer dan een logisch gevolg.

Al in 1968 had zij haar eerste solo-expositie van schilderijen en tekeningen in Enschede. Zij volgde, ook in Enschede, de opleiding grafische- en textiele vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie. Later volgde zij nog een aanvullende opleiding aan de Academie Artibus te Utrecht.

Sinds 1997 is zij fulltime kunstenares en beheerst zij vele verschillende technieken. Sinds 2000 exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland, waaronder Kreta en Mallorca.

Haar schilderijen uit de serie “ontmoetingen”, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn en weer huns weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

In de serie “ontmoetingen” is een bijzondere schildertechniek toegepast. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.

Dat haar werk getuigt van een bijzonder hoge kwaliteit werd in 2003 duidelijk toen zij werd genomineerd voor de Biënnale Internazionale dell Árte Contemporaine te Florence. Twee van de werken die zijn genomineerd voor de Biënnale zijn tevens in gicleevorm uitgegeven.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres