Project omschrijving

Femme au chapeau
Gemengde techniek
70×90 cm
€ 850,-

Geisha 1
Gemengde techniek op paneel
50×70 cm
€ 750,-

Truus van Dalsem - Gemengde techniek op paneel - Kunstwerk

Geisha
Gemengde techniek op paneel
50×70 cm
€ 750,-

Femme
Gemengde techniek op paneel
90×60 cm
€ 850,-

Truus van Dalsem - Gemengde techniek op paneel - Kunstwerk

 Geisha 2
Gemengde techniek op paneel
50×70 cm
€ 750,-

Truus van Dalsem

Aantal kunstwerken in collectie : 19

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Truus van Dalsem ( 1953) volgde haar opleiding aan de Akademie voor Beeldende Vormgeving Amersfoort en de Akademie Minerva Groningen. Sinds 2008 woont en werkt zij voornamelijk in haar huis in de Dordogne.

De werken van Truus zijn abstract en figuratief. Kleur en sfeer vormen steeds de hoofdmoot van het werk. In haar beeldentaal communiceert zij met de beschouwer die daar zijn eigen verhaal in kan herkennen. Het gebruik van kleur en het thema van de ondergaande zon, Japanse geisha’s of Franse landschappen vormen de kapstok voor haar expressie.

Kleur en vorm spelen een belangrijke rol in haar werk. De schilderijen en pastels zijn veelal opgebouwd uit rechthoekige of sierlijke vormen, afgezet tegen ijle of bewegende luchten. In combinatie met de toegepaste kleuren, staat het werk symbolisch voor gevoelens als kracht, respect, aandacht, verdriet en geborgenheid. Zo worden thema’s uitgewerkt als het ondervinden van steun bij de ander of de plotselinge afgrond waarvoor mensen kunnen komen te staan.

Het uitbeelden van alle mogelijke menselijke emoties tussen vreugde en verdriet, steeds in andere vormen en kleuren, gebeurt vanuit een heel persoonlijke beleving. Het is dan ook niet noodzakelijk dat de beschouwer steeds weet op welk voorval, op welk gevoel het schilderij betrekking heeft. Het staat een ieder vrij om er zijn of haar eigen emotionele interpretatie aan te geven.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres