Project omschrijving

Casa Verde
Zeefdruk
90×80 cm
€ 700,-

Acryl op papier
20×30 cm
€ 375,-

Toscane  120×60 cm Zeefdruk € 675,-

Hollandse tulpen
Zeefdruk
90×60 cm
Met luxe lijst € 750,-

 Lombardije 2
Zeefdruk
60×70 cm
€ 600,-

Tanzania 1 Zeefdruk 120×60 cm € 675,-

Ronald Boonacker

Aantal kunstwerken in collectie : 15

Alle prijzen zijn inclusief lijst

“Ik hou van kleur, ik droom in kleur”.

“Ik houd van de mooie dingen in het leven,” aldus Boonacker (1955). “Van mooie spullen om me heen. Ik besteed daar dus ook veel aandacht aan” Boonacker is een flamboyante persoonlijkheid, een echte kosmopoliet. Een feit dat ook uit zijn doeken spreekt. Het zonnige karakter van de kunstenaar vindt zijn weerspiegeling in het werk.. Een deel van zijn leven heeft hij gereisd en bijna de hele wereld gezien. Spanje, Italië en Brazilië zijn favoriete bestemmingen. Boonacker is een autodidact die tijdens zijn vele reizen is begonnen met schilderen. Door zijn kunstlezingen in Rome, Florence en Venetië bracht hij zijn liefde voor de kunst voor het eerst tot uitdrukking. Op aanraden van zijn vrienden, die zeer enthousiast waren over zijn eerste schuchtere pogingen met penseel en doek, besloot hij zich een aantal jaren geleden volledig op het schilderen toe te leggen.

Hij werkt overwegend met acrylverf in veel en felle tinten. Boonacker heeft een zonnige kijk op het leven. Tropische stranden, eilanden en palmen zijn zijn lievelingsonderwerpen. Het is dus niet verwonderlijk dat zijn werken titels hebben als “Andalucia”, “Route du Soleil” of “Red Palm Mauritius Island”. Haalt hij zijn inspiratie voornamelijk uit het buitenland? “Eigenlijk wel. Ik werk graag vanuit pittoreske omgevingen. Zo heb ik een keer een oud klooster in Toscane gehuurd. Als je daar een tijdje vertoeft komt de inspiratie vanzelf. Vaak word ik geraakt door iets in het landschap, bijvoorbeeld een zonsondergang of de lichtval. Dat blijft me dan bij.”

Maar hoe kosmopolitisch zijn kunst ook is, de basis voor zijn doeken ligt in de Nederlandse traditionele stillevens en landschappen. Boonacker heeft onmiskenbaar zijn roots in Nederland liggen.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres