Al ruim 30 jaar een kunstuitleen met kleurrijke kunstwerken

Er is zoveel mooie kunst in Nederland dat het soms moeilijk is om direct een blijvende keuze te maken. Daarom is lenen een goede manier om een kunstwerk uit te proberen. Waar geniet u nu het meeste van? Wat staat het beste in uw eigen interieur? U komt er allemaal achter wanneer u kunst komt lenen.

 • Kunst lenen in heel Nederland

  Gelegen in Zevenaar, Gelderland. De galerie bedient klanten in heel Nederland. Wij hebben bezoekers die vanuit Arnhem, Nijmegen, Utrecht en vele andere plaatsen in Nederland ons komen bezoeken vanwege onze betaalbare kunst en persoonlijke service.

 • Grote kunst collectie & persoonlijke service

  U heeft een ruime keuze uit 3000 kunstwerken van abstracte/figuratieve olieverf – en acrylschilderijen tot zeefdrukken, etsen, houtsneden en litho’s. Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk advies.

 • Betaalbaar & Flexibel

  Bij galerie en kunstuitleen Meander begint u al met kunst lenen voor een bedrag van €15,- per maand (waarvan € 7,50 uw spaarpot in gaat). En… u kunt zo vaak kunst wisselen als u wilt, want bij ons staat het kunnen uit proberen van verschillende kunstwerken centraal.

 • Goed voor klant en kunstenaar

  Wij werken met het doeleinde om kunst toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Wij vinden het daarnaast ook belangrijk om goede en eerlijke relaties te onderhouden met onze kunstenaars. Een groot aantal kunstenaars zijn al aan ons verbonden sinds het begin van ons bestaan, en elk jaar komen er nieuwelingen bij (net afgestudeerd van de academie) of worden ontdekt gedurende onze scoutdagen.

Meer informatie over de kunstuitleen

galerie_meander_kunstuitleen_interieur_kunstwerken_moderne_kunst

Hoe werkt de kunstuitleen?

 • Aantal kunstwerken & abonnementen

  Er zit geen limiet aan het aantal kunstwerken dat u leent. 1 Abonnement geeft u de mogelijkheid om tot €1000 aan kunst te lenen. Dit kan bijv. 1 groot schilderij zijn, 2 kleine schilderijen, 4 etsen, of een aantal zeefdrukken.

  Wilt u nog meer kunstwerken lenen, of zeer grote schilderijen van boven de €1000 per stuk, dan kunt u 2 of meerdere abonnementen nemen. U zit niet vast aan een bepaald abonnement, u kunt te allen tijde terug van 2 naar 1 abonnement. Ook hebben wij maar 1 maand opzeg termijn, dus u loopt geen risico en kunt daarom kunst lenen gewoon eens vrijblijvend uit proberen.

  Naast de abonnementskosten wordt er een keer per jaar een lidmaatschap van €16,–  afgeschreven (onafhankelijk van de hoeveelheid abonnementen die u heeft).

 • Uw spaarpot voor kunst

  Onafhankelijk van het aantal abonnementen dat u neemt, de helft van uw abonnementskosten gaat altijd uw spaarpot in, zodat u een spaartegoed opbouwt. Besluit u na een huurperiode het kunstwerk aan te kopen dan wordt uw spaartegoed in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

  U kunt uw spaartegoed gebruiken voor kunstwerken uit de gehele collectie van de galerie, dus ook voor de kunstwerken die niet in de kunstuitleen zitten, en voor kunstwerken van alle lopende exposities.

 • Leen termijn  & reserveren

  U kiest een kunstwerk (of kunstwerken) uit en leent voor een periode van 6 maanden. Wanneer het werk niet gereserveerd is door een andere lener dan kan de periode verlengd worden met 3 maanden.

  Heeft u genoeg van het kunstwerk? U kunt geleende werken op elk gewenst tijdstip wisselen. Wij hebben ook een digitaal fotoboek voor u beschikbaar in de galerie – zodat u te allen tijde onze gehele collectie kunt zien en kunstwerken kunt reserveren.

Kom ons bezoeken

Voorbeelden

1 abonnement

15,-per maand
 • U leent een ongelimiteerd aantal kunstwerken tot een totale waarde van € 1000,-
 • Eenmaal per jaar betaalt u € 16,- lidmaatschapskosten
 • 2 abonnementen

  30,-per maand
  • U leent een ongelimiteerd aantal kunstwerken tot een totale waarde van € 2000,-
 • Eenmaal per jaar betaalt u € 16,- lidmaatschapskosten
 • Onze kunstenaars

  Wij zorgen al jaren voor een divers en uitgebreid aanbod voor onze leners.

  Bekijk onze kunstenaars

  kunstenaars_moderne_kunst_in_kunstuitleen