Project omschrijving

Jurk
Glasobject
Hoogte 70 cm
€ 1.100,-

Schoentje hoog
Glasobject
Hoogte 15 cm
€ 100,-

Tasjes
Glasobject
hoogte 20/50 cm
per stuk € 375,-/500,-

Jurkjes
Glasobject
Hoogte 35 cm
Per stuk€ 450,-

Vogels
Glasobject
Hoogte 30 cm
per stuk € 125,-

Katarzyna Karbownik

Aantal kunstwerken in collectie: 25

Alleen verkoop.

Geboren (1973) woont en werkt in Polen. Opleiding: Academie voor Schone Kunsten in Wroclaw. Ze studeerde cum laude af aan het ministerie van keramiek en glas bij prof. L. Kiczury in 1988. In 2000 verhuisde zij naar zijn glaskunst atelier in Lubliniec waar zij ging wonen en werken. Het samenwerken met een groep kunstenaars was voor haar een unieke ervaring.

Katarzyna Karbownik zoekt haar eigen weg in de glaskunst. Zelf zegt ze: “Ik vecht met de glazen materie. Soms is zij doorzichtig en fascinerend, maar soms ook troebel en kwaadaardig. Vroeger was ik gefascineerd door het graveren, de mogelijkheden om uit te hollen en te beeldhouwen. Tegenwoordig ben ik geïnteresseerd in fusie. Ik maak glazen jurken, hoofden van strijders, grappige vissen, kleine poezen en dikke vrouwen”.

Haar glazen jurken en corseletten zijn voorzien van weelderige fantasiedessins, de gegraveerde handjes beschroomd gevouwen voor de buikstreek zijn grappig, alsof ze een bedeesde indruk willen geven van de denkbeeldige draagster

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres