Project omschrijving

Zonder titel
Kristal
€ 240,-

Zonder titel
Boheems Kristal glasobject
19×19 cm dikte 5-7 cm
€ 240,-

Zonder titel
Boheems Kristal glasobject
Hoogte 18 cm
€ 300,-

Zonder titel
Kristal
Doorsnede 16cm
€ 240,-

Zonder titel
Boheems Kristal glasobject
16x16cm
€ 240,-

Kristal
bol  21 cm  cilinder 28 cm
€ 300,-  €275,-

Jaroslav Svoboda

Aantal kunstwerken in collectie :

Alleen verkoop

In 1969 werd hij directeur van de bekende glasfabriek in Skrdlovice, destijds beheerd door het Ministerie van Cultuur van Tsjecho-Slowakije. Van 1986-1990 doceerde Jaroslav Svoboda als hoogleraar van de faculteit Toegepaste Kunsten in Praag.

In 1990 richtte hij een eigen glasfabriek in de buurt Skrdlovice bekend als het Art Glass Studio SVOBODA. Er is geen twijfel, dat het werk van Svoboda behoort tot de belangrijkste Boheemse artistieke glasblazerij. Zijn werk toont zijn perfecte beheersing van het maken van glas in al haar technologische vormen en zijn interesse omvat drie belangrijke gebieden: ontwerp voor de productie van kleine series, gesigneerde unicaten (met name helder glas, geslepen glas en gesmolten glassculpturen). Een diep nadenken van de zin van het leven en relaties en het overdragen daarvan in de glazen objecten is een afspiegeling van zijn studie van de filosofie, evenals zijn liefde en gevoel voor de schoonheid van glas. Jaroslav Svoboda heeft meer dan 40 afzonderlijke tentoonstellingen van zijn werk gehouden, waaronder Warschau, Londen, Havana en Tokio.

Zijn werken maken deel uit van de artistieke collecties in binnen -en buitenlandse musea en galeries, zoals National Gallery in Praag, het Corning Glass Museum in de Verenigde Staten en vele particuliere collecties en galeries.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres