Project omschrijving

Paardje 4
Keramiek (verkocht)

Paardje 3
Keramiek

Zonder titel 1
Keramiek

Paardje
Keramiek
€ 250,-

Vogel 2
Keramiek
€ 125,

Zonder titel 2
Keramiek

Lei Hannen

Aantal kunstwerken in collectie : 12

Alleen verkoop

Lei Hannen woont en werkt in het Limburgse Echt. Hij volgde de opleiding toegepaste natuur en chemie, die de basis was van zijn carrière.

Als veertienjarige experimenteerde hij met fotografische technieken. Met de toename van de technologische ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande investeringen ebde de interesse voor deze kunstvorm steeds verder weg. Rond zijn dertigste ontdekte hij de keramiek als kunstvorm. Hij volgde bij een aantal beroepskeramisten cursussen of stages.

Het keramiekproces, voor hem synoniem met het spel der elementen, spreekt hem sterk aan. Maar ook de mogelijkheid om dat proces van het begin tot het eind te beïnvloeden schept een waaier aan uitdagingen. Hij ervaart deze opgelegde natuurlijke wetmatigheden niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee verbonden respect. Het relativeert.

Hierin scheppend te handelen ondervindt hij als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die hij als onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet. Er liggen vele vijanden op de loer.

Het is een persoonlijke zoektocht. Een route die je afleggen moet. Steeds weer keuzes maken. Als een snoer rijgen zich de ervaringen aan elkaar. Elke schakel is een wezenlijk onderdeel. Stuk voor stuk moeten ze doorgrond zijn om als basis te dienen voor een nieuwe uitdaging.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres