Project omschrijving

Koeien
Acryl schilderij
100×100 cm
€ 1300,-

Masai 1
Acryl schilderij
100×100 cm
€ 1.300,-

Masai 2
Acryl schilderij
100×100 cm
€ 1.300,-

Circle of life
Acryl schilderij
100×100 cm
€ 1.300,-

Stormy weather
Acryl schilderij
140×100 cm
verkocht

Zonder titel
Acryl schilderij
100×100 cm
verkocht

Gerrie Koopman

Aantal kunstwerken in collectie : 23

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Gerrie Koopman-Kamerbeek (1953) diept meerdere thema’s uit. “De mens in al zijn verschijningsvormen” – realiteit of fantasie – is haar voornaamste inspiratiebron. Gezichten ontbreken veelal in de schilderijen, maar de houding van de geschilderden geeft hun bedoelingen perfect weer. Groepjes mensen die met elkaar staan te praten, vrouwen die staan te wachten, de houding vertelt genoeg. In enkele schilderijen zijn de details vaak gedeeltelijk uitgewerkt, met name de ogen zijn dan de aandachttrekkers.

Schilderen betekent voor haar het zoeken naar een evenwicht, het voeren van een dialoog met verf, het vangen van het licht in of met kleur, het ontdekken van de effecten van penseelvoering.

Concrete waarnemingen en gewaarwordingen brengen het scheppingsproces op gang. Een goed voorbeeld daarvan zijn haar reizen door Afrika. Het felle licht, de kleurrijke volkeren en de exotische dieren… indrukken die ertoe hebben geleid dat dit land een thema voor haar is geworden dat regelmatig terugkomt.

Haar abstracte werk is expressief, vrij, ongebonden en spontaan. De gelaagdheden die daardoor ontstaan zijn duidelijk waarneembaar. Hoewel er geen speciaal gekozen thema’s aan ten grondslag liggen is er na het voltooien van een serie wel thematiek in haar werk te ontdekken.

De meeste schilderijen zijn gestileerd in vormgeving. Het belangrijkste element in haar werk blijft de emotie die het schilderij oproept en de passie die ervan uit gaat.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres