Project omschrijving

Zonder titel
Gemengde techniek
130×85 cm
verkocht

Zonder titel
Gemengde techniek
70×80 cm
€ 550,-

Zonder titel
Zeefdruk
80×100 cm
€ 575,-

Circus
Gemengde techniek
130×85 cm
€ 950,-

Zonder titel
Gemengde techniek
55×70 cm
€ 475,-

Zonder titel
Gemengde techniek
130×85 cm
verkocht

Jan Peter van Opheusden

Aantal kunstwerken in collectie : 10

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Jan Peter van Opheusden ( 1941 ) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Hij besloot -na een periode als leraar werkzaam te zijn geweest- in 1978 fulltime kunstenaar te worden. Hij schildert direct vanuit het hart met een rechtstreekse lijn naar de geoefende hand. Zijn onderwerpen zijn modellen, die hij met veel respect schildert.

De meest opvallende kenmerken zijn het kleurgebruik en de beweging in zijn doeken. Zijn kleuren zijn ongemengd puur en de beweging beheerst en ingetogen. Het werk komt voort uit emoties en fantasieën. Het werk spettert van de muur. Toch is het als toegankelijk te typeren, niet in de zin van vlak maar meer als begrijpelijk.

De schilder Jan Peter van Opheusden heeft in diverse genres geschilderd. Hij schildert voornamelijk figuratieve kunst, maar diverse soorten. Hij gebruikt veel kleur wat het werk over het algemeen een zonnige uitstraling geeft. Zijn werk is heel erg breed en hij schildert heel variabele, verschillende dingen. Hij begon heel duidelijk met dingen te schilderen die heel erg concreet waren: bloemen, huizen en ook veel portretten. Later gaat hij over op iets non figuratievere kunst, maar het blijft toch figuratief.

Zijn kleurige, expressieve maar figuratieve schilderkunst in acryl trok al gauw de aandacht en hij is dan ook een veelgevraagde exposant in binnen- en buitenland. Keulen, Wurzburg, Hamburg, Gstaad, Los Angeles en San Francisco. Ook exposeerde hij in de “Grand d’arche” in Parijs en in het casino van Monte Carlo in Monaco. Veel naamsbekendheid verwierf hij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, maar natuurlijk ook in veel andere grote kunstgalerieën.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres