Project omschrijving

Florence
Acryl schilderij
100×80 cm
€ 1.275,-

I am alone
Acryl schilderij
80×100 cm
€ 1.271,-

Incomplete
Acryl schilderij
70×60 cm
€ 725,-

Woman in gold
Acryl schilderij
80×100 cm
€ 1.275,-

Twins
Acryl schilderij
80×100 cm
€ 1.275,-

I will wait for you
Acryl schilderij
80×100 cm
€ 1.275,-

Erica Nass

Aantal kunstwerken in collectie : 35

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Erica Nass (1950) heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg en de Academie hogere graad opleiding schilderen te Arendonk (België).

Zij werkt op de grens tussen realiteit en illusie, door het onzichtbare zichtbaar te maken. Uit de met paletmes of kwast aangebrachte verflagen ziet men de omtrekken van beelden of figuren. Meestal met een doorgaans onnadrukkelijke figuratie. Maar soms zijn het specifieke beelden of figuren.

Gestalte geven aan een gevoel van binnenuit, of de wereld waardoor je van binnen wordt beroerd. Dit is wat ze naar buiten wil brengen, op papier, board, paneel of linnen De wereld om ons heen biedt ons houvast; maar wie ernaar kijkt ziet alleen maar verandering. Erica drukt deze wereld uit in kleuren op haar doek. Daarmee vertaalt zij haar gevoelswereld op een bijzondere manier.

Gelukkig is ze wanneer ze met kleur en vorm, vaak op het ritme van muziek – een wit doek weet te veranderen in een wereld van lichte en donker. Kleuren die ze over elkaar heen schildert, wat een schilderij veel body geeft en een ademende en doorwerkte huid.

Vaak brengt ze diverse lagen over elkaar aan, waarbij ze met acryl of olieverf ook weer bepaalde partijen weg schildert. Zelf ervaart zij daarbij dat ze zichtbaar maakt wat tot dan toe voor haar nog onzichtbaar was, maar verrast zichzelf tevens door het eens geziene weer aan de oppervlakte te brengen, in een nieuwe, nog niet afgesloten vorm.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres