Project omschrijving

Vlucht
Olieverf schilderij
140×130 cm
€ 1.500,-

Blauwe giraf
Olieverf schilderij
70×90 cm
€ 750,-

Olieverf
op papier
70×90 cm
€ 750,-

Giraffe met vogel
Olieverf schilderij
120×100 cm
€ 1.250,-

  Giraf
Olieverf schilderij
120×120 cm
€ 1.400,-

Zonder titel
Olieverf op papier
80×90 cm
€ 750,-

Piet de Ridder

Aantal kunstwerken in collectie : 30

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Piet de Ridder geboren in Velp (1951) volgde van 1974 t/m 1981 de opleiding tot tekenleraar aan de tekenacademie in Tilburg. Hij is werkzaam in het Middelbaar Onderwijs, waar hij lesgeeft in het vak beeldende vorming. Naast het lesgeven is hij ook actief als beeldend kunstenaar.

In zijn studententijd was hij vaak in dierentuinen te vinden, waar hij vele studies maakte van o.a. apen, olifanten en tijgers.Deze schetsen waren vaak basis- materiaal voor het maken van etsen, waar de dynamiek van dieren centraal stond. Het maken van grafiek is nu wat op de achtergrond geraakt.

De laatste jaren houdt hij zich bezig met het schilderen van aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen. De fascinatie voor de flora en fauna is gebleven, maar de benadering is wat meer abstracter geworden. De band met de concrete waarnemingen is flinterdun, maar deze is wel aanwezig.

Zijn werkwijze is direct, hij schildert vormen en structuren. Het schilderij wordt vaak opgezet in complementaire kleur als het ware wit. Door onbevangen bewegingen van het penseel/paletmes te volgen, ontstaat een abstract spel van lijnen en vlekken. Elk eerder eindpunt is een startpunt voor een nieuw begin.

De olie- en acrylverf wordt opgebouwd laag over laag, alsmaar veranderd, uitbreidend en terugnemend, waardoor het werk een robuuste uitstraling krijgt. Het werk dat ontstaat balanceert op de grens tussen figuratieve expressionisme en puur abstract expressionisme.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres