Project omschrijving

Rosengarten 2
Zeefdruk
80×100 cm
€ 300,-

 Landschappelijk verlangen
Zeefdruk
80×80 cm
€ 250,-

Vegetatie van kleur
Zeefdruk
60×60 cm
€ 150,-

 Een zon van vurige gedachten
Zeefdruk
110×110 cm
€ 499,-

  Tussen de halmen van de dageraad
Zeefdruk
100×80 cm
€ 300,-

Amphora
Zeefdruk
100×80 cm
€ 350,-

Henk van Vessem

Aantal kunstwerken in collectie : 35

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Henk van Vessem (1939) heeft zijn opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Kenmerkend voor zijn werk en voor het lyrisch abstracte schilderen in het algemeen is het heftige schilderlandschap waarin de kleuren zelf hun richting en dynamiek lijken te bepalen. Henk van Vessem werkt al jarenlang op deze wijze.

Het bijzondere aan zijn werk is dat hij als kunstenaar zo verbluffend trefzeker blijft. Zijn omvangrijke oeuvre dat al zovele schilderijen, pastels en zeefdrukken beslaat is een voortdurende stroom van spontane schilderaktie met een constante hoge kwaliteit. De abstractie is door zijn vaak snelle werkwijze een van de moeilijkste uitdagingen in de schilderkunst. De uitwerking kan gemakkelijk ontsporen. Bij onvoldoende beheersing is er vaak te weinig samenhang, bij te grote controle kan de voorstelling stijf en te geconstrueerd worden.

Deze manier van schilderen vraagt een behoorlijk talent om de spanning in de voorstelling te kunnen houden. Henk van Vessem heeft dat talent. Hij vindt de balans tussen zijn drang tot ongebreidelde improvisatie en de heldere structuur van de voorstelling. Zijn werk is bijna altijd een feest voor het oog en de geest.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres