Project omschrijving

Acryl schilderij van Peter Meijer

Manhattan Greenwich village
Acryl schilderij
100 x 120 cm
€ 2.600,-

Zeefdruk van Peter Meijer

De dag dat jij kwam
Zeefdruk op board
77 x 90 cm
€ 850,-

Habanera
Zeefdruk
120 x 55 cm
€ 850,-

Acryl schilderij van Peter Meijer

Vogels
Acryl schilderij
50 x 50 cm
€ 850,-

Zeefdruk van Peter Meijer

  Pascalle
Zeefdruk
80×95 cm
€ 875,-

Amsterdam
Acryl op linnen
80 x 180 cm
€ 3.500,-

Peter Meijer:

schilderijen en zeefdrukken.

Aantal kunstwerken in collectie: 48

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Peter Meijer ( 1953) volgde van 1974 tot 1979 de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Daarna was hij enige jaren werkzaam als docent tekenen en kunstgeschiedenis totdat hij zich volledig ging wijden aan de schilderkunst. Het uitgangspunt en de motivatie om te schilderen zijn voor Peter Meijer (1953) in de loop der jaren altijd even sterk gebleven. Het zoeken naar een equivalent in vorm, beeld en kleur voor de emoties en de indrukken die de alledaagse werkelijkheid bij hem oproepen, blijft hetzelfde.

Peter Meijer maakt abstract expressionistische schilderijen, waarin figuren en vormen opdoemen die verwijzen naar een tijdloze werkelijkheid. Zijn schilderijen zijn opgebouwd uit gekleurde lijnen en vlakken op een witte ondergrond. De ondergrond blijft vaak gedeeltelijk zichtbaar en geeft het schilderij diepte en reliëf.

Zijn schilderijen ontstaan vanuit intuïtie. Het is nooit iets wat hij van te voren bedenkt. Hij laat een spel van kleuren en vormen ontstaan en gaat dat steeds verder verfijnen. Op sommige plekken in zijn schilderijen kun je de eerste opzet nog terugvinden. De verf is daar dun en de kleurvlakken overheersen. Zijn feilloos gevoel voor compositie en kleurgebruik resulteren in poëtische beelden waarin abstractie en gestileerd realisme een perfecte symbiose aangaan.

De spontaan ontstane vormen zijn uitgangspunt voor het vervolg. Soms zijn in de vormen de welvingen van een lichaam te herkennen soms een hoofd. Met zwarte lijnen accentueert hij de vormen die hem aanspreken. hij bedenkt ze nooit van te voren maar legt achteraf de accenten. Het werk is in de eerste plaats abstract, de figuratie dringt zich aan hem op.

De reden waarom hij gekozen heeft voor de schilderkunst, met als uitingsvorm een abstracte beeldentaal, is omdat hij gelooft dat het beeld sterker is dan het woord en de illusie sterker is dan de schijn van de werkelijkheid. Galerie Meander heeft permanent werk van deze kunstenaar.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres