Project omschrijving

Engelen zijn onder ons
Acryl schilderij
140×100 cm
€ 1.650,-

De Metropool
Acryl schilderij
100×140 cm
€ 1.650,-

Endless Landscape
Acryl schilderij
95×65 cm
€ 975,-

De Rubayat
Acryl schilderij
120×100 cm
€ 1.475,-

Pompei 2
Acryl schilderij
100×120 cm
€ 1.475,-

The Warrior
Acryl schilderij
140×100 cm
€ 1.650,-

Marjan Nagtegaal

Aantal kunstwerken in collectie : 55

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Marjan Nagtegaal (1950) heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten te Den Haag. Sinds haar afstuderen in 1974 werkt zij als zelfstandig beeldend kunstnaar.

Na een begin van werken met olieverf is zij overgegaan op gemengde technieken. Dit gaf haar de mogelijkheid om composities sneller neer te zetten en eventueel te veranderen. Daarna is zij acrylverf gaan gebruiken. Hoewel acryl van zichzelf een tamelijk stug materiaal is om mee te werken, heeft het wel veel mogelijkheden en kan zij daarmee groter werken.

In het begin gebruikte zij abstracte en meubelachtige elementen. Daarna vooral de menselijke figuur. Op de schilderijen zijn vage menselijke figuren te zien in relatie met elkaar of juist ieder opgesloten in de eigen huid. Nagtegaal:” Als ik mensen waarneem, zie ik vaak vanzelf composities met menselijke figuren als verticalen en diagonalen in het vlak”. De mensen in haar doeken zijn meer universele tekens, oervormen met elk een eigen mysterie. Even simpel als ze in de compositie hun plekje opeisen vinden we er ook ladders, driehoekige vormen, bootvormen en handen. Ze functioneren niet direct als symbolen, al staan de handen overduidelijk voor aanraken, voelen, vastpakken, de behoefte aan warmte. Een enkele keer neemt een mensfiguur een pose aan die aan kunst uit de oudheid herinnert.

Schilderen is voor Marjan een intensieve strijd, die – zoals dat voor alle goede schilders geldt – steeds opnieuw moet worden aangegaan en alles van je vraagt. Ze zou niet zonder kunnen en het publiek eveneens niet zonder haar kunst. Zij is een van de kunstenaars die al ruim 20 jaar aan de galerie verbonden is en vele trouwe bewonderaars heeft. Vele particulieren, bedrijven en instellingen bezitten werk van haar.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres