Project omschrijving

Tina Turner
Steendruk
75×85 cm
€ 800,-

Adams song
Steendruk
70×90 cm
€ 750,-

 De Moerbeispinsters
Steendruk
95×85 cm
€ 825,-

 As time goes by
Steendruk
70×80 cm
€ 750,-

Cavallo a cane
Steendruk
70×80 cm
€ 750,-

Etrurian War Horses
Steendruk
70×80 cm
€ 750,-

Astrid Engels

Aantal kunstwerken in collectie : 12

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Astrid Engels (1942) is pas op latere leeftijd gaan schilderen. Na haar middelbare schoolopleiding studeerde zij Italiaans. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact. Zij heeft eerst veel televisiewerk gedaan, is daar op een wonderlijke manier ingerold door als jonge vrouw mee te doen aan een quiz van Theo Eerdmans ” Tel uit je winst”. Zij won die quiz met het onderwerp, het oude Egypte, en als specialisatie Toetanchamon. Na haar televisiewerk heeft zij een eigen public relations bureau opgezet. pas in 1986, nadat zij haar bureau verkocht had, is zij zich intensief gaan toeleggen op het schilderen.

Bijna als vanzelf kwamen beelden van de oudheid – haar grote passie – naar boven. Naast het schilderen maakte zij vele reizen naar plaatsen waar de resten van de oude beschaving te vinden zijn, zoals Italië, Egypte, Jordanië, Turkije, en nog een tiental andere landen. Vervolgens kwamen al die ervaringen en indrukken in haar schilderijen tot leven. Haar schilderijen beschikken over een magische spirituele lading die op hun beurt weer anderen inspireren. Meesterlijk maakt ze gebruik van oude bronnen van inspiratie om een brug te slaan tussen heden en verleden, tussen werkelijkheid en fantasie.

Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde technieken hebben haar schilderijen iets fresco-achtigs waardoor het lijkt alsof ze zo uit de oudheid komen. Naast haar schilderijen is zij een aantal jaren geleden steen litho’s gaan vervaardigen in samenwerking met meester drukker Gert Jan Forrer.

In 1992 ontving zij de Movado Museum Prijs. In mei 2009 werd Astrid Engels onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres