Project omschrijving

Fishing in deep water
Zeefdruk
90×90 cm
€ 475,-

 Faces
Zeefdruk
90×70 cm
€ 386,-

There is no fear
Zeefdruk
90×70 cm
€ 386,-

African Jungle
Zeefdruk
80×100 cm
€ 450,-

Taking care
Zeefdruk
105×90 cm
€ 525,-

There you go again
Zeefdruk
80×100 cm
€ 450,-

Marianne Naerebout

Aantal kunstwerken in collectie : 18

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Marianne Y. Naerebout. ( 1958 ) studeerde aan de St. Joost Academie voor Beeldende Kunsten en aan de Cyprus College of Art. Zij woonde tien jaar in Oman, Syrië, Maleisië en Nederland. Marianne exposeerde in Oman, Syrië Jordanië en Nederland.

Na jaren in Curaçao gewoond te hebben komt ze terug naar Nederland en voltooit zij de Pabo en studeert vervolgens aan de Kunstacademie “St. Joost” te Breda. Daarna neemt ze het besluit te reizen, te ontdekken, de wereld in.

Als leerkracht accepteert zij een functie op een Internationale School. Haar eerste contract is in Oman, een vrouwvriendelijk sultanaat. Het tropenrooster geeft voldoende tijd om te schilderen. Ze ontmoet internationale kunstenaars, filosofeert en maakt vrienden onder de lokale bevolking. Op deze plaats vinden haar eerste exposities plaats. Na drie sprookjesachtige jaren verhuist zij naar Damascus, Syrië. Deze stad ademt een sfeer uit die haar diep raakt. De geur, krioelende mensen en de belangstelling voor elkaar geven haar het gevoel thuis te zijn. In haar kunst wordt de spiegeling van haar eigen ontwikkeling steeds meer zichtbaar. Na vijf jaar Damascus woont zij vervolgens voor kortere perioden in Maleisië, Albanië en het West-Afrikaanse Gabon. Gedurende het verblijf in deze verschillende landen ontwikkelt haar boodschap zich steeds sterker: “Er zijn geen grenzen ….. niet tussen landen, kleur, gevoel en beleving, alles is onbegrensd geworden.”

Vanaf 1994 geeft zij ook zeefdrukken uit en ontwerpt ze keramiek voor de Moderne Design Studio van de Koninklijke Porceleyne Fles te Delft, de oudste aardewerkfabriek van Nederland. Vol enthousiasme vertrekt zij in 1997 naar Amerika. Wordt verliefd en trouwt in Las Vegas. Sindsdien verdeelt ze de tijd tussen haar ateliers in Breda en Fort Lauderdale, Florida. Pure energie stralen uit haar levensinstelling en kunst.

Over de jaren heeft de kunstenaar in opdracht gewerkt van onder andere de volgende bedrijven en instellingen: Wereld Natuurfonds – Ronald McDonald Kinder Fonds – FNV Bondgenoten -Bayer – KPN Holland Media Group – Terre des Hommes – Boertien en Partners – Shell – Rabo Bank – ABN AMRO Bank World Tennis Tournament – De Koninklijke Porceleyne Fles, Royal Delft – Derijcke & Koch.

Galerie Meander heeft permanent werk in stock van deze kunstenaar.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres