Project omschrijving

Vaas met bloemen 3
Olieverf schilderij
100×100 cm
€ 2.400,-

Rose vaas met kaarsen
Olieverf op Masoniet
130×100 cm
verkocht

Vaas met bloemen 2
Olieverf op board
60×120 cm
€ 1.750,-

Bloemen in groene pot
Olieverf op masoniet
135×100 cm
€ 1.400,-

Vaas met bloemen 1
Olieverf op board
60×120 cm
€ 1.750,-

Roze pioenrozen
Olieverf schilderij
100×100 cm
€ 2.400,-

Petra Hartman

Aantal kunstwerken in collectie : 8

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Petra Hartman (1960) volgde de Academie voor beeldende kunst en vormgeving ArtEZ, te Arnhem. Petra schildert grote kleurige doeken vol met bloemen. Kleur en beweging, uitbundigheid en een directe treffende hand van schilderen, kenmerken haar stijl. Zij vind de inspiratie direct om zich heen. Wonend aan de Rijn werkt ze aan schilderijen, beelden, maakt objecttassen en sieraden. Hiermee heeft zij al grote bekendheid verworven. Zelf zegt Hartman over haar werk: ‘Het toeval is mijn grootste vriend’, waarmee ze ruim baan geeft aan spontaniteit.

Daarnaast staat ze bekend om haar bijzondere accessoires als kettingen, armbanden, broches, handtassen en hoeden. Hartmans sieraden en dit geldt ook voor haar vazen en andere gebruiksvoorwerpen, zijn eigenzinnige verschijningen met intrigerende vormen. Wanneer de beschouwer goed kijkt zal het opvallen dat haar werk vol symboliek zit en veelvuldig verwijst naar de klassiekers in de schilderkunst.

Het werk van Petra Hartman is vertegenwoordigd in diverse Nationale musea waaronder het Stedelijk Museum te Amsterdam, het Centraal Museum Utrecht, het Gemeente Museum Den Haag en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Daarnaast is haar werk te vinden in omvangrijke bedrijfscollecties als de Peter Stuyvesant, Rabobank en Akzo Nobel Collectie.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres