Project omschrijving

Two woman and there proude
Gemengde techniek
60×60 cm
€ 386,-

Kip
Gouache
95×115 cm
€ 825,-

Zonder titel
Ets
50×70 cm
euro 385,-

Confrontatie
Ets
55×50 cm
€ 400,-

Moeder aarde
Ets
50×65 cm
€ 385,-

Zonder titel
Gemengde techniek
50×55 cm
€ 400,-

Anton Heyboer

Aantal kunstwerken in collectie : 14

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Wie kent niet Anton Heyboer, (1924-2005) de spraakmakende kunstenaar uit Den Ilp. Gek verklaard, levend als zonderling zonder contact met de wereld om zich heen. Levend in een eigen kosmos, voorzien van niet meer dan alleen de elementaire levensbehoeften voor hem en zijn vrouwen. De spot drijvend met het elitaire kunstcircuit, maar hoog aangeschreven bij de toonaangevende musea waar ook ter wereld.

Constant op zoek naar de uitdaging in zijn werk, welke hij vond in de eindeloze herhaling van gebeurtenissen uit zijn verleden, werk dat werd beheerst door beeltenissen van wulpse vrouwen met overdreven rondingen, zijn boot waar hij in 1951 enige tijd op heeft gewoond; of figuren uit de bijbel vermengd met beeltenissen welke niet zouden misstaan in prehistorische grottekeningen.

Heyboer:” Ik heb gezocht naar een vorm, waarin het leven een kunst wordt, waarin het vol spanning komt en waar het moeilijk wordt, waar geen oplossingen zijn en dus altijd een labiel evenwicht is. Er is in kunstwerken ook niet een direct statisch evenwicht, want dan krijg je een oorzaak -en- gevolg situatie en daar is niemand mee geholpen. Dat is geen schoonheid.

Beroemd zijn de etsen, maar ook zijn krijttekeningen en verf op papier en linnen zijn gekoesterde schatten in menige collectie.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres