Project omschrijving

Sjamaan
Zeefdruk
70×80 cm
€ 300,-

Indiaan 1
Zeefdruk
70×80 cm
€ 300,-

Indiaan 3
Zeefdruk
70×80 cm
€ 300,-

Landschap grijs
Zeefdruk
50×60 cm
€ 200,-

Indiaan 2
Zeefdruk
70×80 cm
€ 300,-

Landschap geel
Zeefdruk
50×60 cm
€ 200,-

Gerard ‘t Hart

Aantal kunstwerken in collectie : 12

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Gerard ’t Hart (1933) studeerde van 1955 tot 1960 aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Het oeuvre van deze kunstenaar is zeer veelzijdig. Schilderijen, krijttekeningen en papiercollages zijn er onderdeel van. Maar ook heeft hij wandreliëfs, driedimensionaal en kleurprojecten in relatie tot de architectuur en fotografie gerealiseerd.

Om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien ging hij, enkele jaren na zijn studie, varen op de schepen van de Rotterdamse scheepvaartmaatschappij de Holland Amerika Lijn. Op deze wijze kwam hij in Zuid Amerika terecht en ontstond zijn fascinatie voor andere culturen en landen.

Met zijn papiercomposities heeft Gerard ‘t Hart zich in Nederland een bijzondere plaats in de hedendaagse beeldende kunst verworven. Het is in deze composities dat hij zich manifesteert als een kunstenaar met een verlangen naar concentratie en subtiliteit. Een verlangen dat naar vorm, kleur en geabstraheerde beeldinhoud van een poëtische eenvoud is.

Kleuren hebben een wezenlijke betekenis voor hem. Kleur is sfeer, geur, verwondering, geluk, vitaliteit of het verlangen daarnaar. De toonzetting van een schilderij wordt bij Gerard ‘t Hart bepaald door het gebruik van een of meerdere dominante kleuren, die in losse kleurvelden worden opgebracht.

Vol van verlangen naar eenwording in de unieke dans waarin het leven zich voltrekt, weet hij in deze kleurenruimtes de stilte te koesteren, die een voorwaarde is om de wonderen van het bestaan te herkennen: elk werk van zijn hand is een traject van zijn reis der verbeelding.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres