Project omschrijving

Overleg 2
Olieverf schilderij
200×80 cm
verkocht

Meisje in oranje
Olieverf schilderij
100×110 cm
€ 1.250,-

Overleg
Zeefdruk
60×80 cm
€ 325,-

 Het gesprek
Olieverf schilderij
90×90 cm
€ 1.250,-

Meisje in rood
Olieverf schilderij
90×90 cm
€ 1.150,-

Ark van Noach
Zeefdruk
80×90 cm
€ 425,-

Sjer Jacobs

Aantal kunstwerken in collectie : 25

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Sjer Jacobs (1963) genoot zijn opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht. In 1989 heeft hij daar zijn studie voltooid en sinds die tijd is hij werkzaam als zelfstandig beroeps beeldend kunstenaar.

Deze veelzijdige kunstenaar maakt schilderijen, monotypes en zeefdrukken. Voor zijn beelden werkt hij met veel verschillende materialen: keramiek, brons, tin, glas, staal, hout, roestvrij staal en kunststof. Ook in zijn technieken legt hij zich geen beperkingen op. Zijn werk is zowel twee- als driedimensionaal. Materiaal en techniek stellen hem in staat een eigen sfeer te creëren, die het eigene van zijn werk versterkt.

Zijn thema’s, die altijd te maken hebben met de mens, vindt hij in zijn directe omgeving. De beelden dringen zich als het ware aan hem op. Zelf zegt hij hierover; “Ik voel me soms als een toerist die op een terrasje zit en zo de mensen om zich heen goed kan bekijken. Ieder moment, iedere situatie en houding zijn inspira-tiebron¬nen om op doek, in keramiek of in brons weer te geven. En, beeldend vormen is een dialoog aangaan met je omgeving. Kijkers zijn niet passief, ze moeten naast mijn beelden hun eigen beelden oproepen.”

Van de drie technieken die hij beheerst is zijn keramisch werk het meest bijzonder. Mensfiguren op ware grootte die gezellig staan te keuvelen, samen muziek maken of een paartje dat heel verliefd staat te wezen. De beelden worden hol opgebouwd uit platen klei die eerst goed worden uitgerold. Ze worden vanonder af aan, dus bij de voeten, opgebouwd. Daarna worden ze in twee delen gebakken en dan weer op elkaar gelijmd. Na het eerste bakproces worden ze geglazuurd en gaan ze opnieuw de oven in.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres