Project omschrijving

Parasols
Ets Aquatint
70×70 cm
euro 385,-

Lovers
Ets
70x70cm
€ 385,-

Thee op het land
Ets Aquatint
70×70 cm
€ 385,-

Bois de Boulogne
Ets Aquatint
70×70 cm
€ 385,-

Midsummer
Ets Aquatint
70×70 cm
€ 385,-

Tussen zon en maan
Ets Aquatint
70×70 cm
€ 385,-

Michael Jepkes

Aantal kunstwerken in collectie : 15

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Michael Jepkes ( Amsterdam 1938 ) heeft zijn opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij heeft daar les gehad van o.a. Nico Molenkamp en Ru van Rossem. De aandacht voor grafiek is bij hem altijd aanwezig geweest en door docent Maarten Krabbé gestimuleerd met allerlei technische experimenten. Aanvankelijk maakte hij lino’s en monotypes, maar vanaf begin jaren ’70 vrijwel uitsluitend etsen, waarin hij verschillende technieken (droge naald, aquatint, gravure of mezzotint) in één prent combineert.

In 1978 nemen het formaat en de kleuren in zijn werk toe, waardoor de compositie niet meer intuïtief maar beredeneerd georganiseerd wordt. Vanaf 1990 heeft hij een voorkeur voor het vierkante vlak en ontstaan prenten als de Japanse serie en Olympics en Zodiac. Tegenwoordig past hij weer een nieuwe werkwijze toe. Naast nieuwe etsplaten hergebruikt hij ook bestaande, door deze te verknippen.

Michael heeft een voorkeur voor verhalende onderwerpen en daarbij haalt hij zijn inspiratie uit het scala van de kunsten zoals literatuur, muziek, dans en theater. Hij ontleent zijn onderwerp aan een concrete situatie waarvan hij details en compositie – soms in kalligrafisch handschrift – verwerkt tot een geheel. De kijker kan het verhaal op een eigen wijze interpreteren. In de grafiekwereld neemt hij een geheel eigen herkenbare plaats in. Hij maakt naast zijn vrije werk ook talloze opdrachten voor bedrijven en particulieren.

Michael exposeerde in tal van musea en galeries in Nederland, België, Duitsland,Zwitserland,Frankrijk en Italië: o.a. Gutenberg Museum Mainz, Gemeentemuseum Breda, Museo del’lnformazione Senigallia, Ing- bank Nederland, ABN-AMRO-bank Nederland, Bonnefantenmuseum Maastricht, deelname aan groepstentoonstellingen in Azië en Afrika. Werk van hem bevindt zich in talrijke particuliere- en openbare verzamelingen.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres