Project omschrijving

De kersentuin
Ets
80×85 cm
€ 567,-

Het ontwaken
Ets
60×50 cm
€ 250,-

The House
Ets
80×90 cm
€ 550,-

Het kunstwerk
Ets
90×80 cm
€ 567,-

Muziek voor een vis
Ets
€ 225,-

Hadja
Ets
45×90 cm
€ 375,-

Katrien Caymax

Aantal kunstwerken in collectie : 17

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Katrien Caymax werd geboren in 1951 in Meeuwen. Na de middelbare school volgde zij een opleiding grafiek en schilderkunst aan de academie in Hasselt. Enige jaren daarna heeft zij nog een opleiding gevolgd aan de Universiteit van Belgrado, waar zij de techniek van de kleurenaquatint leerde beheersen.

Haar huidige werk is een synthese van grafiek en schilderkunst, met een uitgesproken voorliefde voor het figuratieve. Bij het werk van Katrien staat de vrouwenfiguur centraal. Dikwijls omringd door vissen, vogels, spiralen en andere gestileerde, vrij raadselachtige elementen. De spiraal staat voor haar voor het leven dat altijd in een kringetje ronddraait tot het abrupt stopt. Vissen hebben iets te maken met fantasie en ongebondenheid, hun statische karakter contrasteert sterk met de beweeglijkheid van vogels. Dat contrast intrigeert haar en geeft zij weer in haar werk.

Naast haar geboorteland heeft zij gewoond en gewerkt in Marokko, Spanje en Joegoslavië. In aanraking komen met andere landschappen, volkeren en culturen zijn voor haar een verrijkende ervaring. Zij verwerkt die ervaring met haar eigen fantasie. Zelf zegt zij hierover:”Ik teken niet wat ik zie, ik teken wat ik denk, zo schep ik mijn privé landschappen, die ik naar eigen goeddunken bevolk met vissen, vogels en mensen die ik naar hartelust kan versieren met bloemen, spiralen, harten, …. ” Als kind wilde ik tovenaar worden. Waarschijnlijk ben ik in al die jaren nog niets veranderd.”

Katrien Caymax heeft vanaf 1974 talloze exposities gehad, o.a. in België, Duitsland, Frankrijk, Japan, Joegoslavië, Marokko, Nederland, Polen, Spanje en Zwitserland. Ook is haar werk op vele internationale kunstbeurzen aanwezig. In 1994 verscheen er een boek over haar leven en werken.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres