Project omschrijving

Avondgloed
Ets
75×90 cm
€ 800,-

Schaal met fruit
Ets
60×70 cm
€ 400,-

Strandjuttertjes
Ets
85×70 cm
verkocht

Afscheid van de zomer
Ets
90×110 cm
verkocht

Stier
Ets
85×70 cm
€ 475,-

Zonder titel (0674)
Ets
80×60 cm
€ 425,-

Marcel Schellekens

Aantal kunstwerken in collectie : 12

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Marcel Schellekens ( 1954) heeft zich tijdens zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Artibus in Utrecht op de grafische technieken toegelegd met Peter Bol, Fred Koot en Oick van ‘t Wout als docenten.De onderwerpen voor zijn prenten pikt Marcel op uit zijn directe, alledaagse leefomgeving, uit wat zijn oog ontmoet en treft. De observatie van het huiselijk milieu inspireert hem in voldoende mate: het interieur van woon- of slaapkamer, keuken of atelier.

De relatie met de buitenwereld is veelvuldig aanwezig, wat zichtbaar wordt door het spel van binnenvallend (zon) licht. Het is juist dat licht, meesterlijk weergegeven, dat zijn verstilde voorstellingen accentueert, verlevendigt en sfeer geeft. De eenvoud van het alledaagse, tot de essentie teruggebracht zonder kneuterig of banaal te zijn, krijgt aandacht.

Door het spel van licht in combinatie met de warme kleuren ontstaat een sfeer van rust en harmonie, waar de huidige mens met zijn steeds wisselende indrukken en beelden juist behoefte aan heeft. . Het appelleert aan een verdwenen gevoel, dat de mens in de 24-uursmaatschappij ontbeert, maar wel behaaglijk vindt. Hierdoor en zeker ook vanwege zijn gedegen vakmanschap heeft hij met zijn werk veel succes en mag hij zich tot een opvallend graficus rekenen in de wereld van de Nederlandse grafiek.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres