Project omschrijving

 I always take care
Zeefdruk
60×80 cm
€ 375,-

Dad dog cat
Zeefdruk
60×60 cm
€ 275,-

I love you cat
Zeefdruk
60×80 cm
€ 325,-

Sweet dreams
Zeefdruk
60×80 cm
€ 325,-

En ik van jou poes
Zeefdruk
60×80 cm
€ 325,-

Tussen twee golven
Zeefdruk
60x60cm
€ 275,-

Wouter Stips

Aantal kunstwerken in collectie : 9

Alle prijzen zijn inclusief lijst

Wouter Stips ( 1944) hield zich na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde verschillende boeken en comics.

Vanaf 1980 legde hij zich toe op het schrijven, regisseren en ontwikkelen van televisieprogramma’s, waaronder documentaires over theater en cabaret, drama- en comedyseries. Vanaf 1990 was hij creatief directeur bij IDTV en Endemol.

Na 15 intensieve televisie jaren besloot hij weer terug te keren bij zijn oude liefde, het vrij schilderen. Hij ontwikkelde in korte tijd een bijzondere eigen stijl. De vrolijkheid en absurde gekte spat van de schilderijen af. Ieder werk is een ode aan de herwonnen artistieke vrijheid. In zijn werk neemt hij je mee in zijn associatief fantasierijke domein van wonderlijke mensdieren, cupido’s, paarden, vissen, appels, vogels en andere bizarre voorstellingen.

Opvallend is zijn overwegend lucide kleurgebruik met monochrome, ongemengde pigmenten, waar hij een enkele keer krijt in verwerkt. Bij elkaar vormt het een luchtig soort surrealisme.

Hij legt zichzelf geen enkele limiet op, of het moet zijn dat hij soms afstapt van zijn visuele bombardementen en zich beperkt tot een rustige, verstilde compositie. Zijn werk is verhalend, theatraal-naïef, het stemt eerst in eerste instantie vrolijk, bij nader inzien tot nadenken.

Meer weten of ons bezoeken?

Contact & Adres